Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst. Foto: Frida Gregersen

Museet for Samtidskunst blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Den grundlæggende idé bag museet var at skabe et museum, der skulle arbejde med den nyeste kunst og de nyeste kunstformer.

I dag arbejder museet med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Det er bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier. Med udgangspunkt i samtidskunstens tematikker og metoder arbejder Museet for Samtidskunst desuden med sociale, kulturelle og miljømæssige udfordringer for at påvirke vores nutid og fremtid.

Udstillinger og formidling af samtidskunsten foregår både i og uden for museet. Museet afholder blandt andet lyd- og performance festivalen ACTS – Festival for Performativ Kunst hvert andet år.

Museet forsker i international samtidskunst og de nyeste kunstformers formidling og bevaring og har en samling af dansk og international kunst. Samlingen udbygges løbende med nye værker skabt inden for de sidste 25 år. Museet vægter også museumsundervisning til børn og unge.

Museet for Samtidskunst er en selvejende institution, der drives med tilskud fra Staten og Roskilde Kommune samt tilskud fra private fonde. Museet har siden sin etablering været placeret i Det Kgl. Palæ i Roskildes bymidte.

Kilde: Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst

Stændertorvet 3D
4000 Roskilde

Kontakt

+45 46316570

Tir-fre 12-17, ons 12-20, lør-søn 11-16

Entré til udstillinger
Under 18: gratis entré

Del

'Museet for Samtidskunst'

Facebook