Om Cph Art Week

Cph Art Week er Københavns kunstuge og festival for samtidskunst, der organiseres i tæt samarbejde med byens udstillingssteder.

Formålet er øge samtidskunstens synlighed for københavnere såvel som gæster fra ind- og udland og derigennem bidrage til at stadfæste København som en metropol for samtidskunst af høj kvalitet, hvor der er plads til både de brede og de smalle kunstneriske aktiviteter. Cph Art Week er en inviterende og åben platform, som samler hele kunstscenens aktører for at vise, hvad samtidskunst kan ved at præsentere publikum for de dygtigste kunstnere, de bedste institutioner og udstillingssteder og flere hundrede sjove, udfordrende og skæve events.

Det gør vi gennem ti dages program med udstillinger, performances, koncerter, projekter i det offentlige rum, kuratorbesøg, debatter og kunstture , som med nye formater og greb inviterer til anderledes møder med kunsten – både for det kunstinteresseret publikum, kunstnere, branchens kunstprofessionelle og alle andre nysgerrige. Hvert år inviterer vi en “bykunstner” til at intervenere i det københavnske byrum, og vi skaber nye udstillingsplatforme på tværs af byens rum og infrastruktur for at formidle samtidskunsten på en inddragende måde i uformelle rammer.

Årligt præsenteres der over 100 forskellige programpunkter,  og der skabes mere end 30 samproduktioner med aktører fra kunstscene og andre samarbejdende institutioner.

I 2016 oplevede ca.  125.000 gæster samtidskunst under kunstugen, og det seneste program i det offentlige rum blev oplevet af ca. 52.000 publikummer.

Cph Art Week er etableret af web-kunstmagasinet Kunsten.nu i 2013.

 

Støttet af:

Tak til alle deltagerne af Cph Art Week for et stort engagement, tak til kunstnerne for kunsten, til de frivillige for uvurderlig hjælp og til vores fonde og sponsorer for støtte og tiltro.

En særlig tak til:
Dansk Musiker Forbund, Billedkunstnernes Forbund, Snyk, Atea, Nikolaj Kunsthal, Wonderful Copenhagen, Movia, VEGA, Copenhagen Contemporary, Code Art Fair, Københavns Hovedbibliotek og DIAS Kunsthal og Metroen for kunstprogram i Metro.